Blog

Όπως και σε όλο τον ιστοχώρο μας ενδιαφέρει να εστιάσεις στο περιεχόμενο και να σκεφτείς ελεύθερα και ανεξάρτητα για να φτάσεις στα πραγματικά δικά σου συμπεράσματα.

Για αυτό δεν υπάρχουν φωτογραφίες και άλλα τέτοια στολίδια ‘λανσαρίσματος’ που αποπροσανατολίζουν.

Blog

05/08/2018

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΟΡΕΣ

Το ένα και μοναδικό πρόβλημα μας από το οποίο πηγάζει και εκπορεύεται κάθε θάνατος ατόμου που υπέκυψε λόγω πυρκαγιάς, λόγω ελλείψεως συντονισμού, λόγω λάθος οδηγιών από την αστυνομία, λόγω ελλείψεως ιατρικής περίθαλψης ή υπάρξεως ιατρικών μέσων στα νοσοκομεία, λόγω ελλείψεως πρόσβασης σε βασικά αγαθά (ρεύμα, νερό, φαγητό, στέγη, ένδυση), λόγω επιδείνωσης της ψυχικής/σωματικής/πνευματικής τους κατάστασης με αίτια την ανεργία/ την φτώχια/ την κοινωνική ντροπή και αποκλεισμό, λόγω ελλείψεως προστασίας από κακοποιά στοιχεία παντός είδους ή παροχής δικαστικής προστασίας για οικονομικούς ή πολιτικούς λόγους:

Το ένα και μοναδικό μας πρόβλημα που μεταμορφώνεται σε μύρια προβλήματα και καταστροφές είναι αυτό που αν δεν το διορθώσουμε χτυπώντας το στην ρίζα του θα επιφέρει την εξόντωση μας σε κάποιο ή όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας και της υπάρξεως μας.

αναλυτικά…

Share
18/06/2018

Ο 1ΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

…Αυτό εξακριβώνεται από την επιδεικτική περιφρόνηση και των δύο δήθεν αντιπροσώπων προς τους αντιπροσωπευόμενους. Επίσης εξακριβώνεται από το ποιοι δηλώνουν χαρά και ικανοποίηση από τις πράξεις τους, οι οποίοι βεβαίως άσκησαν αφόρητη πίεση και εν τέλει ωμά έδωσαν εντολές προς την άρον-άρον τέλεση της χθεσινής ντροπής που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, όπως εξ άλλου κάθε κερκόπορτα που ανοίγει ένας προδότης.

αναλυτικά…

Share
07/06/2018

Συμπεράσματα στον απόηχο των μαζικών ταυτόχρονων συλλαλητηρίων της 6/6/2018 για την Μακεδονία

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι εχθές τα ταυτόχρονα συλλαλητήρια κατά της ονομασίας των Σκοπίων/Π.Γ.Δ.Μ. με όνομα που να έχει με οποιονδήποτε τρόπο τον όρο μακεδονία ήταν μαζικά. Αυτό τεκμηριώνεται από όλες τις φωτογραφίες που πάρθηκαν κατά την κορύφωση τους αφ’ ενός και από τις αντίστοιχες αναφορές σε σχετικά άρθρα σε όλο τον τοπικό τύπο. Αυτό το ευτυχές και αδιαμφισβήτητο γεγονός και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο το χειρίζονται οι διάφοροι επίδοξοι διαμορφωτές κοινής γνώμης, πληροφόρησης και κυβερνητικών πράξεων μας οδηγεί να βγάλουμε ορισμένα αξιόπιστα συμπεράσματα και πιθανώς ένα κοινό έδαφος συντονισμού όλων μας για τον κοινό στόχο.

αναλυτικά…

Share
14/12/2017

ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ «ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ»  

[…]Είναι όμως πραγματικά σύμφωνα με το Διεθνές και εγχώριο Δίκαιο καταδικαστέα η βία από όπου και αν προέρχεται όπως κηρύσσουν οι υποκριτές καθεστωτικοί για να συνεχίζουν να εξασφαλίζουν μια τακτική υπεροχή επί αυτών στους οποίους επιβάλλουν το παράνομο τους καθεστώς (σε αυτή την περίπτωση τον χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό);

          Η απάντηση είναι Όχι!

αναλυτικά…

Share
14/12/2017

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

Το τωρινό Μνημονιακό Καθεστώς και όσοι το στηρίζουν/το εκπροσωπούν/συνεργάζονται με αυτό φοβάται τον Λαό τον οποίο καταδυναστεύει.

Αυτό είναι πρόδηλο και οφθαλμοφανές από την ενθουσιώδη χρήση των ΜΑΤ/αστυνομίας/ταγμάτων ασφαλείας παντού όπου υπάρχει πραγματική (και όχι προβοκατόρικη) Λαϊκή αντίσταση και εναντίωση στον ένα και μοναδικό στόχο που έχει το Καθεστώς αυτό: την πλήρη αρπαγή κάθε περιουσιακού στοιχείου, πόσου, αποθεματικού (ιδιωτικού και Δημοσίου) της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού όσο πιο γρήγορα και όσο πιο μαζικά γίνεται.

αναλυτικά…

Share
14/12/2017

Η ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

[…]Ευτυχώς, μέσα στον όλεθρο της μάστιγας που λέγεται Μνημόνιο, ιδιαιτέρως μετά την εποχή της φαιδρότητας και γελοιότητας του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ που αποπειράθηκε να δηλώσει δήθεν ‘αριστερά’, έχει πλέον δοθεί η δυνατότητα να φανεί τοις πάσι ότι με το φύλλο συκής μιας διάτρητης διαδικασίας (εκλογές, βουλευτικές συνεδριάσεις, ψηφοφορίες με αμφίβολες πλειοψηφίες, δικαστικές ‘γνωμοδοτήσεις’/αποφάσεις  διαφόρων ειδών, κλπ) που χρησιμοποιείται για χάρη της εκάστοτε δημοκρατικής ταμπέλας επιβάλλεται ο στυγνός Ολοκληρωτισμός-Χούντα της Ολιγαρχικής επιβολής.

          Το καλύτερο παράδειγμα απόδειξη των ανωτέρω είναι ο χειρισμός του ζητήματος των πλειστηριασμών στο οποίο εναντιώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών, όπως εξ άλλου προβάλλεται και από δικές τους μετρήσεις, έστω και πειραγμένα/’μαγειρεμένα’:

αναλυτικά…

Share
28/11/2017

Η ΑΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

Σε μια συνεδρίαση η οποία έχει ήδη καταγγελθεί ως παράνομη-παράτυπη από τους ίδιους τους συμβολαιογράφους, με φαινόμενα παραιτήσεως από το Δ.Σ. και αποχωρήσεως συνέδρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο συμβολαιογραφικός σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου ‘ψήφισε’ την  άρση της αποχής από τους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς και παραδοσιακούς. Αυτό το αποτέλεσμα, υπό την προεδρία ενός υποδίκου για το παραδικαστικό 2 με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εκτός από άνομο και προδήλως στην υπηρεσία των  δανειστών/τρόϊκας (που και μόνο από τις επιδόσεις της οικονομίας και της παραγωγής ΑΕΠ τεκμηριώνεται πρακτικά ότι έχουν βλάψει τρομακτικά την Ελληνική οικονομία, το Δημόσιο συμφέρον και το Ελληνικό Κράτος) είναι και προϊόν της άνομης δήλωσης των κυβερνητικών.

αναλυτικά…

Share
07/11/2017

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Η συνέλευση συλλογικοτήτων, οργανώσεων και ανεξαρτήτων/μεμονωμένων Αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών που έλαβε χώρα στις 4 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα του ΤΕΕ Αθηνών, ήταν ένα χαρμόσυνο δείγμα και βήμα προς την ανατροπή του τωρινού καθεστώτος για έναν βασικό λόγο: εφαρμόστηκαν σε ικανό ποσοστό ΑμεσοΔημοκρατικές διαδικασίες για την κοινή δράση με κοινό στόχο, αυτό της ανατροπής των πλειστηριασμών και των συνθηκών από τις οποίες εκπορεύονται.

αναλυτικά…

Share
07/11/2017

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Από την 28η Οκτωβρίου και μετά υπήρξε τεράστιο επικοινωνιακό επεισόδιο με παιδί αλλοδαπό πρόσφυγα/μετανάστη και το κατά πόσον έτυχε ρατσιστικής αντιμετώπισης γιατί δεν κράτησε την σημαία στην παρέλαση ενώ κληρώθηκε για αυτό. Σε αυτό το άρθρο δεν θα υπεισέλθουμε στο κατά πόσον έπρεπε ή δεν έπρεπε να κρατήσει την Ελληνική Σημαία και κατά πόσον η διαδικασία κλήρωσης σημαιοφόρων είναι παιδαγωγικά και πολιτικά ορθή. Αντιθέτως, θα εστιάσουμε στο γεγονός ότι τελικά βάσει των διαφόρων κρατικών οδηγιών και παραμέτρων δεν έγινε τίποτε παράτυπο στην  περίπτωση του παιδιού ούτε υπήρξε ουσιαστικά οποιοδήποτε θέμα και πρόβλημα αλλά δημιουργήθηκε μέσω ψευδών ρεπορτάζ και πολιτικής δημαγωγίας από την κυβέρνηση που εν γνώσει της αντέδρασε στο ψευδές θέμα αντί να αναφέρει την αλήθεια, σε πλήρη συνεργασία με τα ΜΜΕ.

αναλυτικά…

Share
07/11/2017

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

Μια σημαντική νίκη σημειώθηκε με την δήλωση αποχής όλων των συμβολαιογράφων πανελλαδικά πλέον (μετά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών- Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου) από την διενέργεια κάθε είδους πλειστηριασμού μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Όμως, πέραν του αντικειμενικού γεγονότος ότι πρόκειται για μια πρόσκαιρη νίκη που πρέπει να προασπιστεί για να συνεχίσουμε να προχωράμε προς τον στόχο της ολοκληρωτικής ήττας του καθεστώτος, ο τρόπος χειρισμού της καθεστωτικής μεριάς επί του θέματος πρέπει να μας δείξει συγκεκριμένα πράγματα για τις επόμενες κινήσεις του Αντικαθεστωτικού Μετώπου.

αναλυτικά…

Share
31/10/2017

ΠΩΣ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Προσφάτως ολοκληρώθηκε διαβούλευση σχετικά με το Σωφρονιστικό Κώδικα και τις νέες τροποποιήσεις που θα αποπειραθεί να περάσει η τωρινή Καθεστωτική κυβέρνηση, όπου παρατηρείται μια συστηματική περίπτυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των κρατουμένων με εισαγωγές μεθόδων και εφαρμογών που αφορούσαν φυλακές τύπου Γ (που θεωρούνται διεθνώς απάνθρωπες) και εξαιρετικά τραυματικές και εξευτελιστικές τακτικές όπως π.χ. κολπικός έλεγχος στις γυναίκες.

          Γενικώς στις φυλακές ακολουθείται μια τακτική όπου ο κρατούμενος χάνει την ανθρώπινη του υπόσταση και υποβιβάζεται σε αντικείμενο ή υποζύγιο/ανδράποδο, μια τακτική που αφορά όλα τα καθεστώτα διαχρονικά με πολύ λίγες ίσως εξαιρέσεις. Αυτή είναι η τακτική της καθεστωτικής εκδίκησης και πάταξης/τιμωρίας που δεν έχει καμμία σχέση με σωφρονισμό.

αναλυτικά…

Share
31/10/2017

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ

Συνεχώς την τελευταία εποχή κυκλοφορεί ως αναπάντητο ερώτημα το γιατί οι Έλληνες στην Μνημονιακή Ελλάδα δεν συνενώνονται για να αντιμετωπίσουν το καθεστώς ενώ όλοι συμφωνούν ότι το καθεστώς αυτό όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο αλλά είναι καταστροφικό για την Χώρα και τους Πολίτες της. Συνεχώς δε γίνεται και η διαπίστωση ότι υπάρχουν διάσπαση, τριβές και διαμάχες στο αντι-καθεστωτικό/αντιμνημονιακό Μέτωπο, σε αντίθεση με αυτό του κομματικού/κρατικού μηχανισμού στο οποίο αν και προβάλλονται δήθεν σόου διάσπασης όλοι είναι στην πραγματικότητα ενωμένοι στην απρόσκοπτη εφαρμογή της απάνθρωπης Μνημονιακής πολιτικής τους ασχέτως της όποιας απόπειρας εξωραϊσμού της.

αναλυτικά…

Share
31/10/2017

ΠΕΡΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ

Μια βασική τακτική του Γκέμπελς όσον αφορά την επιμέλεια και εξάπλωση της προπαγάνδας είχε δυο πτυχές: πρώτα η άρνηση και μη παραδοχή του εγκλήματος από τον πραγματικό δράστη και δεύτερον ο καταλογισμός του εγκλήματος στον αντίπαλο. Μια άλλη επίσης πολύ βασική τακτική του ήταν η αλλαγή των ορισμών των εννοιών και η στρέβλωση της εντύπωσης της πραγματικότητας με την χρήση παραπλανητικού λεξιλογίου.

          Αυτές οι τακτικές χρησιμοποιούνται επισταμένως στην Μνημονιακή Ελλάδα, ιδιαιτέρως από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (όχι επειδή οι συγκεκριμένοι είναι χειρότεροι από τους προηγούμενους αλλά απλά διότι όπως και ο Χίτλερ χρησιμοποίησαν ψευδεπίγραφα στοιχεία και το όνομα της Αριστεράς για να συνεχίσουν την ίδια φασιστική Μνημονιακή πολιτική των προηγουμένων και άρα χρειάζονται αυτές τις τακτικές ακόμα περισσότερο από τους προηγούμενους που επίσης τις χρησιμοποιούσαν).

αναλυτικά…

Share
17/10/2017

Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το παιχνίδι της εξουσίας για όλους τους εξουσιαστές παίζεται στο πεδίο της αποδοχής/ανοχής του Λαού: τί θα αποδεχθεί και τί θα απορρίψει ο Λαός είναι αυτό που θα καθορίσει ποιος και για πόσο θα εξουσιάσει.  Δεν ήταν τυχαίο που στην αρχή των Μνημονίων ο Ελληνικός Λαός υπέστη μια άνευ προηγουμένου δολοφονία χαρακτήρα και διασυρμό ώστε να πεισθεί ότι δικαίως παθαίνει όλες τις Μνημονιακές κακουχίες και να πεισθεί ότι δεν είναι ικανός να διοικήσει τα του οίκου του.

          Τα Μνημόνια μέχρι στιγμής υπάρχουν και εξουσιάζουν γιατί ο Λαός πείσθηκε ότι έφταιγε. Για αυτό και ο,τιδήποτε μπορεί να καταρρίψει αυτή την σκληρά καλλιεργημένη εκ των άνω πεποίθηση πολεμάται εξόφθαλμα και λυσσαλέα (βλέπε υποθέσεις Γεωργίου, ΕΛΣΤΑΤ, υπαιτιότητας τραπεζών, κυβερνητικών, υμετέρων, εταίρων, Ε.Ε., κλπ). Για αυτό ο ΓΑΠ συνεχίζει να βραβεύεται κατατονικά από τα αφεντικά του διεθνώς, για να πείθεται ο Ελληνικός Λαός για την ορθότητα της Μνημονιακής καταδίκης του.

αναλυτικά…

Share
17/10/2017

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ο ορισμός της Ελευθερίας είναι πολύ απλός: Ελευθερία είναι η δυνατότητα να έχεις πρόσβαση κατά βούληση σε αγαθά και υπηρεσίες, εξουσίες και απολαβές ενώ οι περιορισμοί εκπορεύονται από την αντίστοιχη ελευθερία των άλλων και τους κοινά αποδεκτούς και αποφασισμένους και εφαρμοζόμενους για όλους κανόνες. Εάν ο,τιδήποτε από όλα αυτά δεν ισχύει τότε δεν υπάρχει Ελευθερία ακόμα και αν στα χαρτιά και στην προπαγάνδα υπάρχουν κορώνες, όρκοι και δεσμεύσεις υπέρ της εξασφαλίσεως διαφόρων ελευθεριών.

          Εκ προοιμίου και εκ φύσεως σε ένα κράτος ή κοινωνία που διέπεται από την πυραμιδική διάταξη, δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία όσο και αν διατυμπανίζει το κράτος αυτό ότι δήθεν είναι ‘ελεύθερο’ και οι πολίτες του ‘ελεύθεροι’.

αναλυτικά…

Share
17/10/2017

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κρατική δικαιοσύνη συνεχίζει αυτό το εξόφθαλμο και παράλογο οικοδόμημα με τόσο τιμωρητικό τρόπο εις βάρος ενός ατόμου που δεν έχει (τουλάχιστον από όσο ξέρουμε) κάποια ακτιβιστική ή πολιτική δράση ή ταυτότητα που να την έκανε να ξεχωρίσει από όλους όσους έχουν αντίστοιχη προσέγγιση και προσανατολισμό. Ούτε είναι τυχαίο ότι προβάλλεται η αποδοχή και στήριξη της από το ακαδημαϊκό της περιβάλλον καθώς και άλλες παράμετροι που υπονοούν ότι επρόκειτο για ένα άτομο πλήρως συμβατό με την δομή και την μεθοδολογία/λειτουργία της υπάρχουσας κοινωνίας.

Γιατί λοιπόν στοχοποιήθηκε με τόση δημοσιότητα και γιατί το σύστημα το κάνει αυτό; Τι έχει να κερδίσει από αυτή την υπόθεση;

αναλυτικά…

Share
10/10/2017

Η ΕΜΜΕΣΗ/ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Με τον όρο «δήμευση» εννοούμε την ακούσια άρση της περιουσίας ενός ατόμου. Μπορεί να είναι επίσημη ή ανεπίσημη, εμφανής ή αφανής, αλλά ποτέ αυτόβουλη: ο όρος «δήμευση» υπονοεί κάποιο μοχλό εξαναγκασμού στην διαδικασία. Συνεπώς, όταν μιλάμε για δήμευση δεν μπορούμε ποτέ να πούμε ότι αυτή απετέλεσε ελεύθερη επιλογή του ατόμου του οποίου η περιουσία χάνεται. Στην Ελλάδα των Μνημονίων, λαμβάνει χώρα μια γενικευμένη και βίαιη ανακατανομή του ιδιωτικού και δημοσίου πλούτου (δηλαδή του Εθνικού πλούτου που αποτελείται από αυτές τις δύο κατηγορίες) υπό τον πέπλο της προπαγάνδας του δήθεν ‘κακοπληρωτή/μπαταχτσή’. Εν συντομία θα δούμε ότι αυτό δεν ισχύει και έχουμε απλά μια κρατικής εμβέλειας δήμευση του Εθνικού πλούτου (ιδιωτικού και δημοσίου) σε αλλοδαπά χέρια και άλλους σχετιζόμενους με τις κοινωνικές τάξεις φυσικούς και νομικούς αποδέκτες που επωφελούνται από αυτή την διαδικασία ‘διεθνοποίησης /ιδιωτικοποίησης /συγκεντρωτισμού’.

αναλυτικά…

Share
10/10/2017

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ: ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠ’ ΟΨΙΝ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Η προπαγάνδα δεν είναι παρά ένα εργαλείο. Το βασικό στοιχείο της, εκτός της σχεδόν βίαιης (ή ουσιαστικά φραστικά βίαιης) προώθησης μιας δεσμίδας ιδεών που επωφελεί συγκεκριμένες ομάδες, είναι η εξάρτηση της από δύο παραμέτρους: την μονοφωνία και τον φανατισμό. Ο Πολίτης που θέλει να είναι ο ίδιος κύριος της προπαγάνδας από όπου και αν προέρχεται πρέπει να την αντιμετωπίσει ως εργαλείο και να την χρησιμοποιεί αναλόγως. Για αυτό τον σκοπό αναφέρουμε εν συντομία ορισμένα στοιχεία που όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να μην ωθούμαστε σε πράξεις ή αποφάσεις από την όποια προπαγάνδα αλλά αντιθέτως να παραμένουμε ελεύθερα σκεπτόμενοι και συνεπώς ελεύθερα δρώντες.

αναλυτικά…

Share
03/10/2017

ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η γενική τάση που ακολουθείται αυτή την εποχή στην  Ελλάδα είναι να ωθούν τους Πολίτες να δέχονται τον παραλογισμό σε διάφορες μορφές της καθημερινότητας, όπως ο σύζυγος στο «Ημέρωμα της Στρίγγλας» του Ου. Σαίξπηρ. Αυτό δεν γίνεται άσκοπα και χωρίς σχεδιασμό. Πρόκειται για μια πολιτική η οποία φιλοδοξεί να πετύχει πολλά με ένα χτύπημα τα οποία και θα απαριθμήσουμε αμέσως με το παράδειγμα της δήλωσης αλλαγής φύλου που τροχοδρομείται:

αναλυτικά…

Share
03/10/2017

Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Υπάρχει μια γενική τάση και θεώρηση που παπαγαλίζεται και επιβάλλεται κατατονικά ότι δήθεν για να υπάρξει ένα κράτος στην σύγχρονη εποχή πρέπει να ‘ανήκει’. Ότι δεν μπορεί δηλαδή να είναι ισχυρό και να περιχαρακώσει την ανεξαρτησία του παρά μόνο εάν παραδώσει αυτή την ανεξαρτησία (!) και υποταχθεί στο ένα ή το άλλο ομοσπονδιακού τύπου imperium, ομολογούμενου ή ανομολόγητου. Δεν αναφερόμαστε σε αυτή την φάση σε διαφόρων ειδών συμμαχίες αλλά σε σχήματα όπως η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη. Ουσιαστικά δηλαδή σερβίρεται ο παραλογισμός ότι με το να παραδώσεις στα χέρια τρίτων και να πάψεις να νέμεσαι τα δικά σου αγαθά τότε καταφέρνεις να τα νέμεσαι. Αυτό βέβαια εκτός από παραλογισμός είναι και αδύνατο: Ή έχεις ανεξαρτησία ή δεν έχεις. Ή έχεις κυριαρχία ή δε έχεις. Ή έχεις κράτος ή δεν έχεις.

αναλυτικά…

Share

Share