ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΟΡΕΣ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΟΡΕΣ

Το άρθρο που ακολουθεί είχε γραφεί με σκοπό να δημοσιευθεί την μοιραία ημέρα της καταστροφής που έπληξε την Χώρα μας και τον Λαό μας με την πυρκαγιά στο Μάτι, καθ’ ότι ήταν παραμονή της γιορτής της δήθεν ‘δημοκρατίας’ τους.

Δεν το δημοσιεύσαμε τότε γιατί προείχε η αντιμετώπιση της καταστροφής και η διάδοση και προώθηση πληροφοριών που θα βοηθούσαν όσο το δυνατόν περισσότερο τους πληγέντες και τα θύματα. Δεν ήταν δηλαδή ώρα για απολογισμό και περισυλλογή.

Τώρα όμως, έχοντας υπ’ όψη μας όχι μόνο τον βαρύ απολογισμό της καταστροφής αλλά και την χυδαία συμπεριφορά των κυβερνητικών πάσης φύσεως, είτε στην διοίκηση είτε στην κυβέρνηση είτε στην βουλή, είναι η ώρα να μιλήσουμε για το ένα και μοναδικό μας πρόβλημα.

Το ένα και μοναδικό πρόβλημα μας από το οποίο πηγάζει και εκπορεύεται κάθε θάνατος ατόμου που υπέκυψε λόγω πυρκαγιάς, λόγω ελλείψεως συντονισμού, λόγω λάθος οδηγιών από την αστυνομία, λόγω ελλείψεως ιατρικής περίθαλψης ή υπάρξεως ιατρικών μέσων στα νοσοκομεία, λόγω ελλείψεως πρόσβασης σε βασικά αγαθά (ρεύμα, νερό, φαγητό, στέγη, ένδυση), λόγω επιδείνωσης της ψυχικής/σωματικής/πνευματικής τους κατάστασης με αίτια την ανεργία/ την φτώχια/ την κοινωνική ντροπή και αποκλεισμό, λόγω ελλείψεως προστασίας από κακοποιά στοιχεία παντός είδους ή παροχής δικαστικής προστασίας για οικονομικούς ή πολιτικούς λόγους:

Το ένα και μοναδικό μας πρόβλημα που μεταμορφώνεται σε μύρια προβλήματα και καταστροφές είναι αυτό που αν δεν το διορθώσουμε χτυπώντας το στην ρίζα του θα επιφέρει την εξόντωση μας σε κάποιο ή όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας και της υπάρξεως μας.

Ακολουθεί λοιπόν η ανάλυση και ο ορισμός του προβλήματος και φυσικά όταν γνωρίζουμε το πρόβλημα και θέλουμε πραγματικά να το λύσουμε (και όχι να ζήσουμε με αυτό) αναδεικνύεται και η λύση του.

 

Το πρώτο που πρέπει να θυμηθούμε είναι ότι από σύστασης του επίσημου σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, όλα μας τα επίσημα κείμενα ουσιαστικά προέρχονται από μεταφράσεις άλλων, ξένων, δυτικής κοπής κειμένων. Και αυτό γιατί μέχρι στιγμής ουδέποτε έχει επιτραπεί πραγματικά στους Έλληνες να διαμορφώσουν Ελληνικό Κράτος και Ελληνικό σύστημα διακυβέρνησης. Το ίδιο συμβαίνει και με το Πολίτευμα μας: είναι μια ψευδοδημοκρατία, προϊόν μιας εσκεμμένα λανθασμένης μεταφράσεως. Επισήμως ονομαζόμαστε στα Αγγλικά «Hellenic Republic». Εσφαλμένα αυτό μεταφράζεται ως «Ελληνική δημοκρατία». Η πραγματική μετάφραση όφειλε να είναι «Ελληνική Ρεπούμπλικα».

Στην σύγχρονη εποχή, δεν υπάρχουν Δημοκρατίες. Υπάρχουν διαφόρων ειδών Ρεπούμπλικες με περισσότερες ή λιγότερες δημοκρατικού τύπου διαδικασίες που όμως σε καμμία περίπτωση δεν επαρκούν για να ονομάζονται δημοκρατίες (Democracies).

Η διαφορά αυτή είναι τεράστια, καθ’ ότι στην Ρωμαϊκή Ρεπούμπλικα η εξουσία ΔΕΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ. Πηγάζει αποκλειστικά και μόνο από την Βουλή (όπως και αν ονομάζεται αυτό το όργανο, είτε «Βουλή» είτε «Σύγκλητος» είτε «Επιτροπή/Γραμματεία», κλπ). Ασχέτως από τον τρόπο με τον οποίο προκύπτει αυτή η Βουλή (εκλογές, διορισμός, κ.ο.κ.) αυτή είναι που έχει την εξουσία. Ο Λαός εξουσιάζεται από αυτή και είναι υποχρεωμένος να συμμορφώνεται, υπακούει και να τηρεί κάθε της απόφαση, είτε συμφωνεί είτε όχι, είτε διαδηλώνει εναντίον της είτε όχι, είτε προσφεύγει εναντίον της είτε όχι.

Στην Δημοκρατία την πραγματική Εξουσία έχει και διατηρεί αενάως ο Δήμος (δηλαδή το σύνολο των ατόμων με πλήρη Πολιτικά Δικαιώματα), του οποίου οι αποφάσεις, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, καθ’ όλη την καθημερινότητα εκδίδονται συστηματικά για όλα τα θέματα. Στην Δημοκρατία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗ.

Μας έχουν δηλαδή, όχι μόνο σε εμάς τους Έλληνες αλλά σε όλη την Υφήλιο πουλήσει την Ρεπούμπλικα ως δήθεν δημοκρατία και βαυκαλιζόμαστε όλοι με την στάχτη στα μάτια που ρίχνει η πολύ αραιή και τύποις δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και η ακόμα πιο σπάνια του δημοψηφίσματος.

Ο Τσίπρας απέδειξε του λόγου το αληθές, δείχνοντας ότι έχουμε Ρεπούμπλικα και όχι δημοκρατία με την ανατροπή του Δημοψηφίσματος της 5/7/2015 από «ΟΧΙ» σε «ναι» αφ’ ενός και την απαγόρευση διεξαγωγής Δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών αφ’ ετέρου: μας απέδειξε δηλαδή περίτρανα ότι έχουμε ψευδοδημοκρατία (Ρεπούμπλικα) όπου αυτός είναι, με τον έλεγχο που έχει επί της Βουλής απόλυτος άρχων και δικτάτορας παρ’ όλο που είναι λαομίσητος και παρ’ όλο που οι νόμοι που εκδίδει η Βουλή του είναι ενάντια στην Λαϊκή Βούληση.

Αυτό που ο Τσίπρας μας έδειξε και απέδειξε σε όλα τα επίπεδα (συμπεριλαμβανομένου και του Δημοψηφίσματος που είναι μεν η επιτομή της Δημοκρατίας σαν εργαλείο αλλά δεν αρκεί για να κάνει ένα Πολίτευμα Δημοκρατία, ούτε καν Δημοκρατικό) με τον χυδαίο και εξόφθαλμο του τρόπο που ίσχυε βεβαίως και για τους προηγούμενους της Μεταπολίτευσης (από τον Σαμαρά μέχρι τον Γ.Α.Π. και τους Ανδρέα Παπανδρέου, Σημίτη και Καραμανλήδες) μας το απέδειξε ακόμα και η Χούντα των Συνταγματαρχών από την οποία δήθεν γιορτάζουμε την επαναφορά της ψευδοδημοκρατίας τους: μέχρι και η Χούντα έκανε Δημοψηφίσματα, χωρίς αυτό να την κάνει να μην είναι Χούντα.

Τι γιορτάζεται σήμερα λοιπόν;

Γιορτάζεται το πώς ο Μανωλιός έβαλε τα ρούχα του αλλιώς και τίποτα άλλο. Γιορτάζουμε την παλινόρθωση της μάσκας της Χούντας, δηλαδή την επαναφορά της Βουλής που εξουσιάζει τον Λαό Χουντικά και Δικτατορικά όπως προβλέπει το πραγματικό πολίτευμα που έχουμε, το Hellenic Republic, η Ελληνική ψευδοδημοκρατία-Ρεπούμπλικα.

Για αυτό η γιορτή αυτή γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, με ειδική πρόσκληση και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να προστατεύεται η Ρεπουμπλικανική Χούντα από τον  λαό που την μισεί και τον οποίο καταπιέζει και εξουσιάζει ως δυνάστης και άρχοντας του και ιδιοκτήτης του.

Αυτό σου λένε να γιορτάσεις σήμερα Έλληνα Πολίτη. Να γιορτάσεις το … ‘προνόμιο’ να σε εξουσιάζουν 300 επιτετραμμένοι των ξένων με τους παρατρεχάμενους τους ακριβώς όπως σε εξουσίαζε και το Παλάτι και οι συνταγματάρχες, και πιο πριν οι δοσιλογικές ‘κυβερνήσεις’ και ακόμα πιο πριν οι αντιβασιλείς απλά χρησιμοποιώντας άλλους τίτλους και άλλους όρους.

Η Δημοκρατία δεν ήρθε ποτέ στον τόπο μας. Η ψευδοδημοκρατία είναι το καθρεφτάκι που μας πέταξαν αφού ποτέ δεν δεχτήκαμε τον Επιτετραμμένο Βασιλιά τους και τους Επιτετραμμένους Συνταγματάρχες τους και είχαν την ατυχία να είμαστε οι κάτοικοι και πραγματικοί ιδιοκτήτες στην αποικία τους.

Η πραγματική Δημοκρατία (δηλαδή το «Hellenic Democracy») θα έρθει μόνο όταν ξηλώσουμε την Ρεπούμπλικα τους και μπορούμε πραγματικά ανά πάσα στιγμή, χωρίς δήθεν ‘αντιπροσώπους’ να λαβαίνουμε τις αποφάσεις για τον τόπο μας και την ζωή μας και την περιουσία μας χωρίς να αναγκαζόμαστε να διαδηλώνουμε μπροστά από σιδερόφραχτους τοίχους πάνοπλων πραιτοριανών -ΜΑΤ των σύγχρονων αρχόντων-δικτατόρων.

Τα δήθεν άλυτα προβλήματα και όλη η χυδαίοι δήθεν ‘συμβιβασμοί’ θα διορθωθούν άμεσα με το που θα φύγει η ρεπούμπλικα από την μέση. Και αυτό δεν θα το κάνει κανείς άλλος εκτός από εμάς, τον Λαό.

επιστροφή…

Share