Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

          Από την 28η Οκτωβρίου και μετά υπήρξε τεράστιο επικοινωνιακό επεισόδιο με παιδί αλλοδαπό πρόσφυγα/μετανάστη και το κατά πόσον έτυχε ρατσιστικής αντιμετώπισης γιατί δεν κράτησε την σημαία στην παρέλαση ενώ κληρώθηκε για αυτό. Σε αυτό το άρθρο δεν θα υπεισέλθουμε στο κατά πόσον έπρεπε ή δεν έπρεπε να κρατήσει την Ελληνική Σημαία και κατά πόσον η διαδικασία κλήρωσης σημαιοφόρων είναι παιδαγωγικά και πολιτικά ορθή. Αντιθέτως, θα εστιάσουμε στο γεγονός ότι τελικά βάσει των διαφόρων κρατικών οδηγιών και παραμέτρων δεν έγινε τίποτε παράτυπο στην  περίπτωση του παιδιού ούτε υπήρξε ουσιαστικά οποιοδήποτε θέμα και πρόβλημα αλλά δημιουργήθηκε μέσω ψευδών ρεπορτάζ και πολιτικής δημαγωγίας από την κυβέρνηση που εν γνώσει της αντέδρασε στο ψευδές θέμα αντί να αναφέρει την αλήθεια, σε πλήρη συνεργασία με τα ΜΜΕ.

          Υπάρχει σαφής και εμπράγματη πολιτική σκοπιμότητα στο να ωθήσεις ολόκληρη την κοινή γνώμη ενός κράτους να ασχολείται με ένα πολωτικό θέμα που όμως δεν έχει καν προκύψει αλλά κατασκευάστηκε για αυτό τον σκοπό. Και ναι μεν ο Λαός ανακάλυψε την αλήθεια διαχωρίζοντας τις προπαγανδιστικές κορώνες από τα πραγματικά τεκμήρια, έχασε όμως ζωτικές ημέρες από προσοχή σε άλλα πολύ πιο βασικά θέματα όπως η Μνημονιακή πολιτική που εντείνεται και γίνεται ακόμα πιο στυγνή, η διαδικασία σωφρονισμού που περνάει διαδικασία εκφασισμού και η τροχοδρόμηση πλειστηριασμών μπιρ-παρά μέσω των εμπορικών αξιών των περιουσιών (που έχουν καταβαραθρωθεί) ενώ ταυτόχρονα η φορολογία γίνεται βάσει των αντικειμενικών που είναι σε επίπεδα προ-κρίσης, όσες δεν είναι αυθαίρετα θεσμοθετημένες.

          Όσο το καθεστώς γίνεται πιο έκφυλο και οι πολιτικές του εναντιώνονται όλο και πιο βαθιά στο κοινό περί Δικαίου αίσθημα, τόσο περισσότερο τα ρεπορτάζ των εκ φύσεως καθεστωτικών, γκεμπελιστικών ΜΜΕ θα βρίθουν από γελοιογραφικά χονδροειδή ρεπορτάζ εντυπωσιασμού που θα στοχεύουν στο θυμικό για να αποπροσανατολίζουν από τα θέματα που το καθεστώς δεν θέλει να προσέχει η κοινή γνώμη καθώς και από αναφορές τερατωδών εγκλημάτων αποκλειστικά αστυνομικού ενδιαφέροντος για τον ίδιο σκοπό.

          Η άμυνα σε αυτού του είδους την προπαγανδιστική επίθεση είναι να ρωτούμε και να εξιχνιάζουμε τις εξής ερωτήσεις για κάθε θέμα:

Γιατί τώρα; Ποιος επωφελείται; Τί συνέβαινε πολιτικά στις παραμονές που δημοσιεύθηκε το συγκεκριμένο θέμα και για το οποίο δεν υπάρχουν πλέον ρεπορτάζ επειδή έχουν πλημμυρίσει τα ΜΜΕ από την είδηση αυτή;

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα…

Share