Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

         

          Ο ορισμός της Ελευθερίας είναι πολύ απλός: Ελευθερία είναι η δυνατότητα να έχεις πρόσβαση κατά βούληση σε αγαθά και υπηρεσίες, εξουσίες και απολαβές ενώ οι περιορισμοί εκπορεύονται από την αντίστοιχη ελευθερία των άλλων και τους κοινά αποδεκτούς και αποφασισμένους και εφαρμοζόμενους για όλους κανόνες. Εάν ο,τιδήποτε από όλα αυτά δεν ισχύει τότε δεν υπάρχει Ελευθερία ακόμα και αν στα χαρτιά και στην προπαγάνδα υπάρχουν κορώνες, όρκοι και δεσμεύσεις υπέρ της εξασφαλίσεως διαφόρων ελευθεριών.

          Εκ προοιμίου και εκ φύσεως σε ένα κράτος ή κοινωνία που διέπεται από την πυραμιδική διάταξη, δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία όσο και αν διατυμπανίζει το κράτος αυτό ότι δήθεν είναι ‘ελεύθερο’ και οι πολίτες του ‘ελεύθεροι’.

          Ενώ τα ανώτατα στρώματα έχουν την ασυδοσία της ανομίας για την οποία παραδίδουν την ελευθερία τους, αφού αλληλο-εξαρτώνται εν είδει σπείρας/συμμορίας από τους διάφορους κανόνες και ‘υποχρεώσεις’ και δεσμεύσεις για να διατηρήσουν όχι μόνο την ασυδοσία αλλά απλά την θέση τους, τα υπόλοιπα στρώματα παραδίδουν την ελευθερία τους για ένα κομμάτι ψωμί, για κάποια θεσούλα, για κάποια πρόσβαση ή απλά για να ‘έχουν την ησυχία τους’ την οποία βεβαίως δεν έχουν καθώς πάντα κυβερνώνται και διακατέχονται από τον φόβο του εξουσιαζόμενου.

          Από τα καλύτερα παραδείγματα είναι οι κομματικοί ακόλουθοι του ΣΥΡΙΖΑ: όχι μόνο έχουν παραδώσει την ελευθερία του λόγου και της σκέψης τους στο κόμμα για να εξασφαλίσουν την πρόσβαση της επιβίωσης (ή και της καρέκλας) αλλά όπως και οι ‘σπασμένοι’ πρώην αντιστασιακοί/αριστεροί έχουν γίνει οι καλύτεροι διώκτες, τρομοκράτες και βασανιστές που με υπέρτατο φασισμό προσπαθούν να επιβάλλουν το μαύρο ως άσπρο, την φτώχεια ως πρόοδο/ανάπτυξη, την υποταγή ως εύσημο και ωριμότητα, την  απελπισία ως ελπίδα, τον φασισμό ως προοδευτισμό, την σκλαβιά ως ελευθερία και προστασία, τον θάνατο ως ζωή.

          Όσο υπάρχει η πυραμίδα στην κοινωνία δεν θα υπάρχει η Ελευθερία για κανέναν. Το μόνο που αλλάζει είναι το μέγεθος του κλουβιού και το καμουφλάζ των καγκέλων ώστε να δίνεται η δυνατότητα της αυταπάτης ακόμα και όταν ο φασισμός της πυραμίδας συνθλίβει ακόμα και τις πιο βασικές Ελευθερίες: αυτές της Παιδείας, του Ψωμιού και της Ελευθερίας-πρόσβασης στην ζωή.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα…

Share